1864
Kope vás múza
15.04.2010 - 16:59
1
52
1249

Uvaha o ranach

Rany v prstoch, rana v hlave, rana uprostred...rany su vsade, je mi jasne ze ludska bytost je len z tkaniva, svalov, koze, ale aj z tej najtensej vrstvy z pocitov , aach ako lahko sa natrhnu a vytvoria dieru . Aj ta najmensia vytvori priamy zasah a z tej rany zacnes krvacat neprestajne a dlho...Kolko takych trhlin mam v sebe ja a niektore sa len velmi pomaly hoja ine zas hnisaju. Niekto ma a iny nie varovaci signal predist priamym zasahom. Moj je jasny a znacny, velmi vie potlacit moju osobnost a stiahnut do uzkosti, ale prave on posobi znacnu bolest a rany druhym. Je to vsak podstatne , aby som sa mohla vratit ku svojej podstate ja a nahliadnut do podstaty inych a roznych veci.

Mam ten svoj svet, imaginarny plny protichodnych veci, nerozumeju mu viaceri, ale ved ako mozu, ked len ja viem tu prapodstatu mojho konania a pocitov. Hram mnoho hier ale vzdy len ta jedna je zakladna, ta ktora sa meni na melodramu velmi casto a sprevadza ju hudba, muzika mojho stastia, padu, sebaklamu a vyjasnenia. Zelam si , aby vsetky rany sposobene mojim svetom sa co najrychlejsie zahojili, pokryly novou vrstvou pocitov, lebo naozaj moj svet nestoji za skazu ostatnych svetov, ktory ma kazdy z nas...

Comments

Pridať nový komentár

A tento príspevok je akoby vytrhnutý z mojej vlastnej tvorby... 

Preto vravím, že je podľa mňa geniálne a nádherné keď rôzni ľudia cítia "zrejme" niečo tak rovnaké a dokonca to priam identicky opisujú...

 

Kedysi som napísal čosi podobné... a potom som našiel pieseň od kapely Elegeion s názvom Scars... Tvoj a vlastne kedysi aj môj úvod mi pripomenuli tie slová: 

Every time i see,
My eyes,
In my reflection...
I can't help but be dissapointed,
At who i am...

And everytime i feel,
My skin,
Breaking on metal...
It helps me be quiet,
And quiet's where i need to be...

Scars on my skin...
Scars on my heart...
Scars on my soul...
Reminding me of myself... 

Vrele odporúčam túto skladbu, ak ju už náhodou nepoznáš, určite ti krásne zapadne do nálady a minimálne ťa posunie v premýšľaní... Je to filozofia v hudbe. :)

No aby som toľko nerozprával zbytočne, poviem len, že mňa tento tvoj príspevok očaril. A znovu ma uistil v tom, že na svete nie som jediná mysliaca a cítiaca bytosť. :)

Zostaň s múzou!

S pozdravom Dušan Damián.  

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
39
Počet nazbieraných
2, 756
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť