2067
Kope vás múza

Básne maľované

Obraz - báseň slovami maľovaná,

báseň - paleta farbami zapísaná.

Ťah štetca vykresliť vie,

čo ťah pera vysloviť nie!

 

Slová na perách čakajú,

ústa nemou tóninou spievajú.

Písmená v rýmoch v ladnom takte,

sťa pohyby mysle v kvetinovom šate.

 

Hrou sa stávajú hrejúce vety.

Svet sa nejaví v tieni upätý.

Tempo tanca krok ladí.

Tep hudby do piesne  prúdi.

 

Krásna to chvíľa,

keď duša s telom verne splýva.

Nemať nič a predsa mnoho. Umenie...

večné, božské  spojenie!

 

Tieň sa na slnku do čierneho závoja ukrýva

a pri splne nádheru perleťových vlasov odkrýva.

Hviezdy sa vynárajú na atramentovom mori,

na hladine sa búrlivé zrkadlo  nebies tvorí.

 

Nastáva deň. Slnko zapadá, ďalšia noc,

v očiach je tma a mesiac kričí o pomoc!

Hviezdy rozkvitli na tmavej oblohe

a zore svitá na opačnej polohe.

Tie lúče svetla sa objavia až nastane čas,

veď tiene čakajú, kým hviezdy zaspia a  vrátia sa zas.

 

 

 

 

 

 

 

Pridať nový komentár

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
24
Počet nazbieraných
1, 035
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť