2336
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/05/IMG_20170502_181540-1.jpg
17.08.2012 - 14:32
6
79
1729

A zase v tom lietam

Ulicou blúdim a hľadám smer

neviem, či ďalej ísť a či vojsť do dvier

Kadiaľ dať sa mám?

 

Vôkol sadá noc, lampy svietia v tme

v tieni postávam, neviem, čo so mnou je

Nejak to tu nepoznám

 

A zase v tom lietam

Som tu, a zas nie tam,

kde mám byť

Čierny vír ma trhá, krúti, ťahá

hlbšie, hlbšie, hlbšie

A zase v tom lietam

raz tu, raz tam,

ja neviem už kam

A trhá, krúti, ťahá stále

hlbšie, hlbšie, hlbšie

 

Ulicou blúdim a hľadám cieľ

Stretávam ľudí, ktorých nik nevidel

Čo robiť mám?

 

Vôkol sadá noc, lampy svietia v tme

v tieni postávam, premýšľam, kde to sme

Nejak to tu nepoznám

Comments

Pridať nový komentár

áno, je to reálne zhudobnené, nakoľko nepíšem texty samé o sebe. Nenaspieval to nikto, ak pod tým chápeš niečo ako CD-nahrávku. Zatiaľ je to len tak pre potešenie interných kruhov. Možno časom, keď budú prachy a budú na to vhodné okolnosti. :)

Toť môj historicky prvý zverejnený text piesne na enigme. Už som viackrát uvažovala nad tým, či niečo také zavesiť, ale vždy som si povedala, že radšej nie, nakoľko to bez hudby na mňa pôsobí strašne sucho.

A viem, že Gino mi asi vykričí, že je to také plytké, že by to mohla spievať xy a xy a ďalšia xy speváčka, ale koľko ľudí, toľko chutí. Možno to niekomu niečo dá. :)

Okej, ako text piesne beriem. A vďaka že si ma spomenula hneď v prvom komente, vysoko si to cením. A to som Ti už - už šiel písať, že básnička o narcise sa mi ľúbila viac, ale ako text piesne to môže byť, spevavé, rytmické, fajnové. A náhodou! Je to minimálne raz také dobré ako texty našich speváčok. Ak nerátame texty Noisecut. 

Nooo tak vďaka. :D Ono celkovo, myslím, že texty piesní sú u mňa na nižšej úrovni, než len čisto "básnické pokusy". Ale to som omieľala už x krát, že v hudbe sa to prosto dá pekne "učesať", kdežto báseň by mala byť kvalitná sama o sebe, keďže tam človek nič "nezamaskuje". Takže to, že je to text, je pre mňa "poľahčujúca okolnosť" :D

A jasné, že Narcis sa Ti musel ľúbiť viac, však bol o Tebe. :D Toto Ti až toľko nemalo čo povedať, keďže to bolo skôr o mne. ;)

A spomenula som Ťa v komentári preto, lebo si myslím, že máš vcelku  cit pre poéziu a Tvoje názory pre mňa majú určitú hodnotu (Hoci, povedzme si pravdu, vieš byť niekedy tvrdý. Ale radšej narovinu, než poza chrbát :P). Neviem nakoľko si to sám uvedomuješ alebo neuvedomuješ, ale podľa mňa máš v tomto smere dosť talent. Aj keď jasné, že máš veci, čo Ti vyjdú lepšie a horšie. Ale to asi všetci. A už končím, lebo začínam kecať veľa a odveci.

wow, to je krásne! normálne si viem predstaviť ako by to znelo s hudbou :-) ozaj, aj to niekto reálne už zhudobnil a naspieval?

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
54
Počet nazbieraných
5, 582
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť