2305
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/05/IMG_20170502_181540-1.jpg
28.07.2013 - 13:20
6
101
1680

Ovečka a kolobežka

Túlala sa ovečka s kolobežkou po lúke

Celkom novú kúpila, ešte bola v záruke

 

Cítiac silu koliesok, upevnených v ložiskách

Nebála sa prekážok, nevnímala žiaden strach

 

Až raz mrcha kamienok skotúľal sa do cesty

Takmer stovka neškodných, osudný bol až ten stý

 

Vybité dva rezáky, rozmlátené koleno

Krám bol síce v záruke, výlet stál však za... no, figu borovú

 

Comments

Pridať nový komentár

už žiadne erupcie :D a fakt profi obrázok, je neuveriteľné, čo všetko dokážeš vykúzliť v skicári. Hmm, vlastne ešte aj nejaký text je tam k tej ilustrácii… možno by som mal ohodnotiť aj ten :P sice krátky tentokrát, ale podľa mňa nespadá do priemeru, ja by som ho naopak videl skôr videl ako nadpriemer :) okrem toho, že je dobrý, má i poučný charakter a to sa cení ;) Tá tretia strofa je úplne najlepšia, štýlovo mi strašne pripomína akoby nejakú baladu.. asi som divný :D

za pristavenie sa a komentár.

Či ovečky majú rezáky, to neviem (hádam áno), ale google by mohol vedieť. A áno, básnička sama o sebe nemá až takú úroveň, vlastne bola len dorábaná k ilustráciám o ovečke.

 

Ja sa stavím, že tá ovca sledovala motýľa. A nesústredila sa na cestu. Ďalej to ani tak  nie je obečkina chyba, lebo ten šuter na obrázku je fakt obrovský. Na tom by som si nabil hubu aj ja. A ešte rozmýšľam, či majú ovečky rezáky. Majú?

 

Inak básnička pekná, avšak keďže máš vysoko postavenú latku, tak spadá skôr do priemeru. Za to ilustrácia opäť raz nesklamala.

Toto by sa malo pridávať ku kolobežkám ako príbalový leták.
(Minule som na ulici žasol, čo s tými kolobežkami deti vyvádzajú - presne ako tá ovečka. Niektorým už chýbali rezáky.) 

To Klimo:

Hej, aj slnko sa už ukľudnilo. Aspoň raz pre zmenu, nech mi to stále nevyhadzuješ na oči. :D Ale osobne si myslím, že by sa Ti to bez mojich slnečných erupcií už ani nerátalo. Nemám pravdu? :P

Vďaka za vcelku pozitívnu kritiku (hm, to s tou baladou neznie až tak nezmyselne - i keď to tak nebolo zamýšľané... ono je to v podstate tragédia, no nie? :P) i pochvalu mojich "maliarskych" schopností. No schválne, skús si aj Ty doma otvoriť skicár. Možno budeš prekvapený, čo všetko dokážeš. ;)

To Joujou:

Vďaka za pristavenie. Nuž, kým bude vedieť syn čítať, možno bude na svete ešte zopár ďalších hodnotných básničiek. A možno ich dostane ako knižku pod stromček (takú podomácky zlepenú ;)). Zatiaľ môže byť rád, že nemá domáce úlohy. :)

Ahoj Wavako, pekné oživenie dňa. Keby vedel môj syn čítať, mal by to za domácu úlohu. Hi:)Joujou

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
54
Počet nazbieraných
5, 582
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť