2333
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/05/IMG_20170502_181540-1.jpg
26.07.2012 - 18:37
20
204
3566

Čo smie Kubo, zvery nesmú

Išiel Kubo do lesa,

kam až zašiel, nevie sa

Vyšiel medveď z lesa von,

zasiahli ho kladivom

 

Išiel Kubo do poľa

vystrihaný dohola

Vyšiel hraboš z poľa von,

zašliapli ho pred domom

 

Išiel Kubo do mesta,

rehotať sa neprestal

Vyšiel kuťko z mesta von,

šľak ho trafil za rohom

 

Čo nám z toho vyplýva?

Pointa to prašivá

Zvery, radšej seďte doma,

pustite si TV Doma

 

 

Pointu hľadať neodporúčam, viac-menej mi len prdlo v bedni :)

Comments

Pridať nový komentár

Pre pána kráľa, to nie! :D Jasné, že nie. :) Akurát, že keď vypotím nejakú takúto kravinu a čakám na pohoršenie širokej verejnosti, Ty to zväčša vďačne pozitívne okomentuješ.

Inak, gratulujem k rezanému pivu. ;)

 

Kurnik, kde mi to zas skočilo? Mala som pocit, že to píšem pod Tvoj koment... tak nie no :)

Chceš tým naznačiť, že som stupídna? :D

Ty si taký vďačný čitateľ mojich stupidných výplodov :D

Podľa mňa je to super :D:D:D:D:D:D také veselé! :D a živé!

Pointa je v nedohledni
to mi jen tak prdlo v bedni

Fuj!!! Na konci básne gramatický rým!!! FUJ :D Po druhé, robáš z Kubka skinheada??? Toto nie, Kubko je môj neterník a on určite skinheadom ani neonacistom nie je. 

BTW trafila si sa akurátne, práve čítam Zvieraciu Farmu (Orwell).

 

PS 27: Myslím že z týchto básničiek by sa dalo vyskladať čosi krásne detinsko - drastické, ako Happy Tree Friends, proste nádhera :).

Vďaka za koment... nerada Ťa sklamem, ale myslím, že to nie je gramatický rým. Nech je to akokoľvek stupidné, prvé doma je príslovka miesta a druhé doma je podstatné meno...

S tým Kubkom to neber osobne... najprv som rozmýšľala nad Matejom, ale od toho som radšej upustila... asi chápeš prečo :D Ale tak toto sa ani nemalo vzťahovať na Teba, tak aby nedošlo k omylu. Inak, mohol by si zas napísať nejakú milú rozprávku, nech mám čo za nudnej chvíľky "prebásniť" :D

Súhlasím s Happy tree friends, zaváňa to primeranou dávkou morbidity... zas som mala trochu obavy, či niekoho nepohorším... :)

BTW, aká je tá Zvieracia farma? Stojí to za to? Síce teraz už čítam oveľa menej (odkedy mám počítač a odkedy som začala sama písať), ale jedným z dôvodov bolo aj to, že neviem, čo také. Vymetať domácu knižnicu a hľadať stráviteľné kúsky sa mi nechce kúpa kníh je nákladný šport :)

Zvieracia farma je fajn, ale pre mňa celkom dosť predvídateľná, ak máš trochu prehľad v tom, čo sa dialo. "1984" je o dosť lepšia kniha podľa mňa, hlavne zdrvujúci koniec. Každopádne človeku s otvorenou mysľou to má čo dať. 

 

A ešte odporučím Roald Dahl, ale toho snáď poznáš.

 

Rozprávku? teraz fakt nemám nápad, iba niečo čo by bolo fakticky plné krvi. 

Nečítala som od Orwella zatiaľ nič, ale na strednej sme mali posledné dva roky výbornú slovenčinárku... teda výbornú... bola náročná, ale tie jej výklady stáli za to a z toho, čo nám hovorila o oboch dielach (Zvieracia farma, 1984), vyzerali dosť zaujímavo. Dokonca nám spravila taký dobrý výklad, že som si pri nej dovolila mať rečnícky prejav (či čo za habaďúru to bolo) práve o románe 1984 bez toho, že by som ho čítala - koza bláznivá :D Ono... znelo to zaujímavo, ale ja veľmi nemusím knihy (filmy), z ktorých mi ostane depresívny pocit na duši... a ak si dobre pamätám (už sú to len veľmi hmlisté spomienky), z 1984 by som asi ostala neveľmi povznesená :) Radšej čítam veci, pri ktorých si oddýchnem, ak niečo náročnejšie, asi radšej film - aj keď tiež nie vo vysokej frekvencii. Nuž čo, asi som ešte nezrelá... :)

A Roald Dahl nepíše pre výrazne nižšiu vekovú kategóriu? (niežeby som čítala knihy svojej vekovej kategórie :D)

Krvák radšej nie, asi si počkám na nápad. Krvák sám o sebe veľmi nemusím, skôr keď je to nejako vtipne infantilne podané :) Ako šiel Matej do sveta rozprávok bolo úplne super :)

Fakt záleží od uhla pohľadu. Mne dala kniha "1984" veľa, čo do chápania sveta a ľudskej zvrátenosti, i keď pravdupovediac len mi potvrdila moje predošlé hypotézy. Ale ja som asi od Teba odlišný, no mňa to smutným nenechalo. Len otvorilo oči. Alebo si to iba myslím, ktohovie aký budem mať názor o 5, 10 rokov. 

A Roald Dahl písal aj rozprávky (mimochodom geniálne), ktoré som baštil aj ako 22 ročný vysokoškolák, Matildu som dočítal jedným razom :). Charlie a továreň na čokoládu je tiež super. 

ALE!!! Roald Dahl píše aj prózu pre dospelých a to sú majstrovské kúsky, dve knihy poviedok som od neho čítal, a ten si s čitateľom pohrával tak geniálne, že som vždy na konci poviedky naňho nadával, ale aj sa hrozne smial, že čo si to ten spisovateľ dovolil, takto ma vodiť za nos. Pre mňa sú jeho poviedky fakt výnimočné. 

 

A ďalšiu rozprávku teda asi neplánujem v dohľadnej dobe, tamto bolo len školská úloha, ktorú som po čase nahral na enigmu. 

Je leto ... a neviem sa dokopať ani k dokončeniu ďalšieho trápneho pokračovania mojej knihy o tom divnom mestečku, neviem čo sa deje. Mám to pritom rozpísané a momentálne aj váham či to ešte mám skúšať ďalej, aj keď ako sa poznám tak to určite skúsim, len teraz mám kvalitné vákuum, výberové. 

Odlišný, to určite. Ale v čom konkrétne myslíš teraz?

Hm, tak uvidíme, možno vyskúšame aj Dahla. Či už rozprávky alebo poviedky. Ak sa teda k niečomu dokopem... ako sa poznám :D Mimochodom, už sme sa zas prepracovali niekde out of topic... :D

Noooo tak s tou "písacou krízou" mi to nemusíš vysvetľovať. Tiež mám rozpísanú knihu a odkedy som to prerušila kvôli poviedke do ceny fantázie, nie a nie sa k tomu vrátiť späť. A to je poviedka už pradávno dopísaná a odoslaná... prosto otras :D

S tými rozprávkami... možno ešte dostanete domácu úlohu. A keď nie, tak nevadí, ja už niečo hádam vymyslím. A keď nie, no je tam toho, bude na svete o stupiditu menej :)

Asi tak, že Ty by si bola po 1984 asi celkom dosť zdrvená, zatiaľ čo mne sa tam veľa myšlienok dokonca páčilo.

Čo nám z toho vyplýva?

Pointa to prašivá...

... a to, že som naivná blondína, ktorá sa len ťažko zmieruje s realitou fungovania tejto škaredej spoločnosti :D

 

Nie, nie, ono je to dosť tvrdo napísaná kniha. A ľuďom sa ťažko počúva pravda, najmä taká nelichotivá. Ja Tebou ani neopovrhujem, ani nič, si veľmi pekná a inteligentná blonďavá žena, ja len pochybujem, že sa nájde ešte niekto taký vyšinutý ako ja, že sa mu záver tej knihy tak sakramentsky zamlouvá.

Hm... začínaš vo mne vzbudzovať zvedavosť - či by to pre mňa bolo ozaj tak ťažko stráviteľné. Možno keď budem mať slabú chvíľku, tak to skúsim. A keď príde depka, vylejem si ju tu na enigme - amen tma :D :D

Yeah baby :) toto bol môj zámer na dnešný deň, misia splnená. 

haha, to je dobré :-D prosím ťa, kde na také, ako to ty nazývaš stupidity, chodíš? občas by som sa celkom rada inšpirovala :-))))

ja Ti ani neviem... nejako sa to prirodzene rodí v mojej plavej hlave. Veršovanie mi nikdy nerobilo problém a na kraviny som bola vždy... tak sa to tak nejak asi prirodzene skĺbilo. A teším sa, že sa Ti páčilo. ;)

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
54
Počet nazbieraných
5, 582
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť