2641
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/01/15895473_10210077519668913_6339500635432392925_o.jpg
27.05.2017 - 23:53
1
38
2398

Nech miluje! - LYRICS

... do kože vypálil cestičky lásky ...

Nech znova miluje! Nech miluje!

Hviezdy sa schovali, prihlboko do jej zreníc.

... ich svetlo je láska...

Búrka už zúri a ona očami prší nože ...

Nech znova miluje! Nech miluje!

Kiež smútok jej ustane!

Bože odpusti! Veď zraniť sa môže.

Kiežby radšej sa zlomila tak, ako jej srdce.

Nech svetlo v nej skryté...

Nech znova miluje!

 

... zrátal pehy na cestách bludných ...

Veľmi ju miluje. Veľmi miluje.

Do sopky tlačí sa, čo dávno ním vrie.

... láva je láska...

Vulkán už vybuchol a on spálil jej svet.

Tak veľmi ju miluje. Tak miluje.

Kiež skrz chladný kameň k svetlu sa prederie!

Raz ju opustil, zatvrdol a... Teraz banuje.

Kiežby s ním splynula, ako si priali...

Nech jeho skalu rozbije!

Nech ho rozbije!

Veľmi ju miluje.

 

... do tela vyryl brázdy lásky ...

Nech znova miluje! Nech miluje!

V jej úsmeve život je ukrytý...

Prečo sa nesmeje?

... smiech je láska...

Hoci ustal plač, stále nevydala hláska.

Nech znova miluje! Nech miluje!

Kiež zacelia sa rany!

Bože nech odpustí!

Kiežby bol jej oporou!

Ona je mu Láska...

Nech ho miluje!

Nech miluje!

 

... na nahej pláni klíči jej láska...

Ešte to netuší, snáď predsa miluje!

... chvíľa blažená ...

Nová zem z ich búrky bola zrodená.

Kiež požehná ju dúha!

Láska je vo všetkých farbách.

Kiežby ňou maľovala!

Aj keby jeho nie...

Nech teda maľuje!

Len nech maľuje!

Comments

Pridať nový komentár

Milí moji priaznivci, priatelia i známi a kolegovia autori. Tak som po dlhšej dobe odtajnil aj zvukový záznam tejto básne. Ak ste zvedaví, ako táto báseň znie v autorskom podaní, mrknite sem: https://www.youtube.com/watch?v=tTQfdYN0vGU Komentáre - akékoľvek - ma len potešia. :-) Nech Vás kope Múza!

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
196
Počet nazbieraných
17, 031
Kedysi som bol výrečnejší a slová zo mňa prýštili ako gejzíry. No tak ako kedysi, keď som na tento blog prišiel, i dnes sa občas zamýšľam nad tým, či som tvrdým človekom s mäkkým jadrom, alebo mäkkýš s tvrdou podstatou. V duchu podobných myšlienok sa ešte občas rozlievam do veršov a piesní dosiaľ…
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť