2700
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/01/15895473_10210077519668913_6339500635432392925_o.jpg
26.07.2018 - 00:25
2
54
1588

Spomienky v kvapkách rosy - LYRICS

Fidlikanie nočných cvrčkov,

mi rozjatrilo v hlave...

zážitky z dávneho dávna,

keď v srdci nosil som ťa stále.

 

Že desaťročia blednú...

myslel som si tiež.

Z mŕtvych vzťahov vznikla hrádza.

Prestávam rozumieť však času

a vlastná pamäť ma zrádza.

 

Už nie je verná...

nebola nikdy ako každá.

Keď čítam medzi riadkami,

čo dávno vpísali dve duše tam,

do priestoru dažďa.

 

Vyznania votkané do súkna túžby...

Možno mala to byť láska!

Azda pevné priateľstvo?!

Tkali to súkno tkáčske stavy vari z dúhy?!

Až ich lejak ustal, farby stratili sa naveky.

Vybledli v oboch tajné túhy.

 

Ako to, že ich ešte čítam?

 

Kde sú tie teraz všetky riadky?

...veď ich zjavne nevidíš.

Čakali na monzúny zrejme...

preto už nestačili nám... obyčajné kvapky.  

 

Prestávam rozumieť času.

Hoci mi v pamäti to vrie a vrie.

Objala rosa dávne diania...

nesplnené sľuby čo... zakrylo zatmenie.

 

Fidlikanie nočných cvrčkov...

zaborený srdcom v tráve...

Snažím sa porozumieť časom a...

uveriť vo všetko prežité, že nebolo to márne.

Comments

Pridať nový komentár

Pekný sladáčik :) Stále hľadám tú knihu ale nikde nič... Dočkám sa vôbec, či?

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
196
Počet nazbieraných
18, 369
Kedysi som bol výrečnejší a slová zo mňa prýštili ako gejzíry. No tak ako kedysi, keď som na tento blog prišiel, i dnes sa občas zamýšľam nad tým, či som tvrdým človekom s mäkkým jadrom, alebo mäkkýš s tvrdou podstatou. V duchu podobných myšlienok sa ešte občas rozlievam do veršov a piesní dosiaľ…
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť