2633
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/01/15895473_10210077519668913_6339500635432392925_o.jpg
22.04.2017 - 20:20
0
22
2536

Synovský žalm Lásky - LYRICS

Otče je mi zima

a Ty sa pozeráš, ako mriem.

 

Otče je mi zima

pomaly odchádzam, už to viem.

 

Otče je mi zima

a Ty si nečinný a mňa to škrie.

 

Otče, koho je to vina?

Srdce mi zovrel silný kŕč.

 

Pane obetúvaš syna.

Krv za krv...

Však v ľuďoch koluje hnus a žlč.

 

Otče, chvíľa iná...

duch telo opustil, už blúdi sám.

 

Otče, bojím sa.

Otče, bojím sa!

Otče bojím sa, že nedôjdem k Vám.

 

Ako chýba mi len zima.

Život cítiaci, hoc som mrel.

 

Ako chýba mi len zima.

Priskoro zo sveta som odišiel.

 

Nebude viac zimy!

Už nečiním, už som iný.

Nebude viac zimy!

Nebude sŕdc už viac!

Šiel som nechtiac-chtiac .

Nebude viac viny.

 

Otče stále je im zima.

Sú bezradní a mňa to škrie.

 

Otče povedz im!

Otče povedz im, nech vedia!

Povedz, že nádej nemrie...

v zime život spí...

v telách duša tkvie...

 

Hádam mám to ja...?

Hádam to ustoja.

Hádam sa nezľaknú.

Keď pravdu odhalím.

Keď im dokážem,

že nad nimi stále bdie.

...tvoja láska stále bdie.

...tvoja láska bdie...

 

Snáď to pochopia!

Snáď sa to podarí!

Otče povedz im,

že sú Ti stále predrahí!

Otče to povedz im!

 

 

Pridať nový komentár

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
196
Počet nazbieraných
17, 031
Kedysi som bol výrečnejší a slová zo mňa prýštili ako gejzíry. No tak ako kedysi, keď som na tento blog prišiel, i dnes sa občas zamýšľam nad tým, či som tvrdým človekom s mäkkým jadrom, alebo mäkkýš s tvrdou podstatou. V duchu podobných myšlienok sa ešte občas rozlievam do veršov a piesní dosiaľ…
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť