1007
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/01/15895473_10210077519668913_6339500635432392925_o.jpg
09.04.2014 - 20:50
2
44
1889

Od prvých slov.. - LYRICS

Tu od mojich prvých silných slov

už sú to roky...

A ja stále dumám nad tým,

kde moje srdce kolembať má.

 

Neviem to povedať jasne...

Slová sú len kroky,

oproti myšlienkam a citom,

ktoré sú skokmi

v náladách a príčinách...

 

Ja totiž milujem svet

a zbožňujem človeka.

No neznesiem ľudí,

ktorým tá podstata unikla.

A túžim slovami pojať,

čo iný nepomyslí.

Darmi od Boha riecť Vám,

že moje slová - možno tak vyzerajú

ale snáď nie sú nezmysly.

A túžim...

Zdieľať nášho spoločného ducha

A túžim...

Žiť v láske s úsmevom - od ucha do ucha.

A túžim...

Prebúdzať túženie v človeku.

By lásku k hľadaniu našiel

a hľadal ďalej...

Len pravdu lež odvekú.

 

Raz bola cítená...

Raz bola zjavená...

A napokon spísaná...

Stále však upadá a...

mnohým je neznáma.

 

Tu od mojich prvých silných slov

už sú to roky...

A ja stále dumám nad tým,

či azda písal som dosť.

 

Však to neposúdim sám...

Niekedy slová sú len okovy,

ktorými dušu svoju...

najhlbšie pocity...

ktorými vás i seba len spútavam.

 

Tu od mojich prvých silných slov

pretieklo riekami mnoho vody...

a ja len dúfam, že ten čas,

čo patril nám,

že nebol planý...

že každým slovkom hravým,

bol som nástrojom obrody

a snáď môžem dúfať,

že aj úsmevu a pohody.  

Comments

Pridať nový komentár

Znovu si ma nesklamal, zaujímavé a pekne pospájané myšlienky. Len jediná chybička - nezmysly - na konci je ypsilon. :) Inak veľmi pekné a príjemne čitateľné, vlastne klasika, ktorá je už neodmysliteľnou súčasťou tvojej tvorby. :)

Ďakujem za komentár. A som rád, že sa ti to páčilo. 

Ten ypsilon bol dôkaz, že aj majster tesár sa môže utnúť, keď nedáva pozor. :D 

 

Prajem príjemné dni! 

S pozdravom,

Dušan Damián

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
196
Počet nazbieraných
18, 369
Kedysi som bol výrečnejší a slová zo mňa prýštili ako gejzíry. No tak ako kedysi, keď som na tento blog prišiel, i dnes sa občas zamýšľam nad tým, či som tvrdým človekom s mäkkým jadrom, alebo mäkkýš s tvrdou podstatou. V duchu podobných myšlienok sa ešte občas rozlievam do veršov a piesní dosiaľ…
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť