1624
Kope vás múza
21.08.2009 - 19:24
14
226
2491

Ste ľuďmi bez citu

Kruté sú tie ľudské slová, Posiate tŕňmi a odporom. Pýtam sa Boha Prečo stvoril, stvorenia plné zloby, oh. Dívam sa do neba, Pery skrivím v úškrne. Z každej strany počujem len samú kritiku Zapchám si uši a usmejem sa, Trošku citu by som chcela vykríknuť! Pokrútim hlavou, mávnem rukou, Skazený to ľud. Viem, že vôbec nerýmujem, Ale mám nato dôvod. Trošku premyslite si čo z úst pustíte, Nedá sa to predsa vrátiť späť. Kritika, ktorú od vás čakám, Niet v nej ani kúsok citu. No tak ľudia, pustite sa do mňa, Ale ja nato viem zabudnúť. Sama sa držím pravidla, Vraví: na seba najprv hľaď, Ale pri vás vidím, Že ste „kráľmi bez chýb", Dovoľte mi sa vysmiať. Smejem sa vám čoraz viac, Pretože sa zastavujete pri mojich slovách Vravíte si: výmoli sú to, Ale tušíte, že sa vás týkajú. A mimochodom, usmejem sa podlo. Viem, prečo ste taký aký ste, Samotný váš život nudný je Tak sa do iných staráte. Dodám ešte tichým hlasom: Kritiku chcem, ale nie tú vašu. Viete prečo? Pretože ste ľuďmi bez citu. P.S.: Áno, viem :D Opäť báseň :D Ale... opäť ma ku nej viaže niečo osobné :D (kedy mňa neviazalo, že?) a báseň vznikla nedávno a to hlavne kvôli stránke citanie.madness.sk - kritika, ktorú tam podávajú je doslova hnusná a urážajúca. Skúste si na stránku zájsť a pochopíte. Vďačím Bohu za kritiku Majky, ktorá je ku nám taká milá :)

Comments

Pridať nový komentár

sama vieš, že som ti už písala, že s tou básnou sa úplne stotožnujem, pretože tam píšeš, presne to čo sa mne stalo ... tá kritika na tej stránke je viac než nechutná .... kiež by všetci kritizovali tak ako Majka :)
Je mozno necitliva, ale o tom je svet. Ak sa rozhodujes ze nieco vypustis na verejnost tak musis ratat s tym, ze to ludia prijmu vselijako. Ty Madness-aci su este dost v pohode oproti americkym, nemeckym ci japonskym strankam a ich kritike. Neberte to tak vazne. A myslim, ze mnoho madness-ackej kritiki posuva autorov viac dopredu. Ja som ale verny enigmak, a to preto, ze tu su si autori blisi. Enigma je proste rodina. :D Ale ako vravia aj na madnesse: Nikto vam predsa nekaze publikovat. A ak to uz urobite, nemozete ocakavat chvalospevy. PS: To si len tak rypkam, na margo toho ako tu mnohe besniete kvoli nejakej kritike. :D
Nooooo :D:D:D:D madness stránka je mi veľmi známa :D:D:D:D Hej, súhlasím s tebou, Simka, že kritiku tam podávajú naozaj odporne, až tak, že ako človek nie je "zabehaný", myslím, že by ho to kľudne mohlo od písania odradiť. Pritom NIKTO MÚDRY Z NEBA NESPADOL! Ja uverejňujem na madnesse ale čisto z výzvy :D a komentáre beriem s rezervou, lebo "koľko čitateľov, toľko pohľadov" :) Hodnotenie ako "o chĺpok lepšie, než prepadák" som tam zažila neraz a to na dielach, ktorým Dušan tu na enigme hovorí "geniálne"... :) (ale nič proti tvojim komentom, Dušan :D keby niet teba tak trpím menejcennosťou :D) Inak aj mňa tá stránka sprvu pobúrila. No teraz ju beriem nejak s nadhľadom a už ma len posúva. K mojim komentárom :D:D:D často nie som vôbec až tak objektívna, ako to cítim a všetko sa snažím podať nejak... jemne. Vždy si predstavím seba na mieste toho kritizovaného a hneď mám pred očami devastujúce následky svojich komentárov :D

Ja proti kritike nemám nič, ale oni kritizujú ako pekné svine s prepáčením :D Ja som si zvykla, že makaždý kritizuje a dosť hnusne, ale čo sa dá robiť. Ja s tým žijem :) Ale vieš... ja som si toho dosť vytrpela a kritika ma vždy posunula vpred, ale to čo oni preukazujú je pekne hnusné. Prepáč. :)

 

P.S.: Aj ja ostávam asi verná Enigme a Fantasy-svetu, pretože to by som už asi nezvládla tam :D

Už mi na tej stránke inak jeden povedal, citujem: Provokuješ výborne, si taký dievčenský lakmusový papierik.

Čo už no :) Mne kritika nevadí, hlavne tvoja mi tu pomáha, len vieš... niekedy kritika bolí a veľmi. Nejde o to, že je negatívna, ide o to, že je zle podaná. :) Nie každý má oceľové pocity, aké som si vybudovala ja :)

Nemám rad urážky a ponižovanie. A prirovnaniam sa vyhýbam, aj keď niekedy ich mám dosť na tom svojom ostrom jazyku :D Ak si sa zocelila, len ti to pomôže:)

No ved prave preto ta hodnotim vzdy tak mierne. Aby ta nahodou nezastihol pocit menejcennsoti. :D 

 

Len vam este musim povedat, ze ziadna kritika nie je objetivna. Aj ja som zaujaty vlastnym pohladom, aj ti typkovia na madnesse maju svoj pohlad, a ano Majka, aj ty si zaujata vlastnym videnim. ;-)

Chcem tym len povedat, ze od svinskej kritiky maju naozaj daleko. Akurat je to tam teraz zivsie. Kedysi aj tu na enigme byvali stiplave kritiky, boze kde su tie casy, ked som este ani nebol registrovany. :D:D:D

Ide len o to, ze sa nikto nemoze vyhovarat na to kolko toho prezil, aby k nemu boli ludia ohladuplni. Kritiku proste treba stravit.

Ja som byval vzdy pripraveny na to najtvrdsie, ale zatial boli ku mne vsetci viac nez myli.

Mam rad aj tvoju tvorbu Simi, no pridam taku malu radu, nepodcenuj sa, nevysvetluj okolnosti, jednoducho pis a nechaj krtiku plynut. Nevrav, ze ju nechavas, ale nechaj ju. :-)

 

Tak asi toľko. Zdravím vsetkych enigmákov, mozeme byt radi za tento priestor.  

Ďakujem Dušan, ty mi ozaj veľmi pomáhaš a určite si tvoju radu vezmem k srdcu :)
súhlasím s Dušanom, Simi naozaj sa nepodcenuj, pretože máš talent ... tvoja tvorba sa mi veľmi páči, ty to sama vieš :) ale rada ti to napíšem ešte raz :)
Sima, nechcela som sa do toho pliesť, ale nedá mi to. Zbytočne sa vytáčaš na madnesse. Je pekné, že sa snažíš brániť svoje diela, no nabudúce skús po prečítaní kritiky počkať do rána, kým odpovieš. Vychladni. Tá kritika na tvoje diela nebola až taká hrozná a ty si vyštartovala ako riadená strela, lebo sa ti chcelo hádať. Mám pocit, že ťa tam nikto až tak neurážal - skôr ty ich - snob a podobne. A to s tým lakmusovým papierikom mi pripomína "za prvé neviem, čo to je a za druhé ma to uráža". Aj mňa tam pekne zvozili, tiež mi nebolo všetko jedno, no už sa na tom zabávam. Celá tá debata tam vyznieva trápne, ale pre teba. Ty vieš, že máš talent, tak sa skús povzniesť nad kritiku. Ani najpredávanejšia kniha sa nepáči každému. Držím palce. Zuzana

Aj keď som spomínanú flame-war nečítala, viem si predstaviť, ako to prebiehalo. Na všetkých internetových diskusiách a fórach kde chodí priveľa ľudí, je to rovnaké. Anonymitou ľudia strácajú zábrany a mám pocit, že väčšina z nich sa na nejaké stránky naloguje len na to, aby mohli nakydať čo najviac hnoja na prvú bezbrannú obeť, ktorú stretnú. A pritom by sa jeden divil, akí sú to neraz v skutočnosti inteligentní ľudia. Moje skúsenosti hovoria, že čím väčší odborník a profesionál, tým väčší nafúkanec, ktorému by sa asi nerátal deň, keby v ňom nezdeptal aspoň jediného nováčika v danom obore. A žiaľ nie každý sa vie tak ľahko povzniesť nad kritiku, aj keď vie, že je neoprávnená.

 

Na Enigme sa mi páči ohľaduplnosť a ústretové správanie väčšiny komentujúcich. I keď sem možno nechodí tak veľa ľudí, ako na iné stránky, nie je na moje nervy registrovať sa niekam, kde sa združujú prevažne zakomplexovaní chudúci alebo profesionáli bez znalosti pojmu slušnosť. Ale občas sa stretu s takými človek nevyhne a vtedy sa treba držať hesla: On do teba kameňom, ty do neho chlebom.

Máš pravdu, Adhara, sú aj takí ľudia. Ale ja som tú debatu čítala a musím súhlasiť zo Zuzkou, že Simka tam poškodila sama seba, lebo ja som tam napríklad nevidela nijaký vyslovene útočný komentár... Dokonca sa tam jeden ospravedlňoval hádam v piatich komentároch. Lenže to je tak - poznám to podľa seba - že keď má človek horúcu hlavu, vidí sa mu, že aj tí ostatní majú horúcu hlavu a chcú mu uškodiť. Ja to tu nechcem rozoberať, a pravdou je, že enigma je naozaj ústretová, ale o čo ide na madnesse? O úroveň. Niekedy mám pocit, že tam nováčikov proste nechcú (lebo nie sú "kvalitní"), akoby zabúdali, že aj oni boli kedysi nováčikmi. A zas na druhej strane, ako Dušan povedal - taký je svet a buď sa chceš zlepšovať, alebo nie. Ak sa chceš, prehltneš všetko, ak si na to slaboch, vzdáš to. Všetko je len tak, ako to má byť.
To nebolo kvôli mne tá báseň :D

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
48
Počet nazbieraných
4, 612
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť